BBC Birmingham
Since 2004 the BBC's midlands base has been in the Mailbox, Birmingham. Most people in Birmingham however, were either unaware of the BBC’s presence here, or assumed it to be corporate offices - not a public space and tour. The brief was to design a branded environment that would not only alter this misconception, but also allow people to connect and engage with the BBC brand and it's broadcast output, offer an experience how TV/radio is made, and encourage people to capture and take-away great memories. This project presented a genuine opportunity to design and deliver a unique and memorable spatial experience for both visitors to, and employees of, the BBC.
The design has been created to draw in all visitors and passers by from all communities, encouraging them to share in every emerging new chapter in the BBC Birmingham story in a way that is surprising, engaging, up close and hands on.

Owning the exterior such as utilising the large screens to their full potential, incorporating directional signage along the length of the wall, displaying a clear, welcoming call to action and promoting the public offers such as the Tour and Blue Room on the front windows makes it obvious to passers by that the BBC Birmingham is open to the general public.
Colour coded signage is simple, clear and welcoming to make it as easy as possible for visitors to navigate the space.

The highlight of the space is the Dr. Who section as you enter from the main Mailbox forecourt. There are replica Darleks on display which allow for a photo opportunity, and the reception area lift has been designed to resemble the Doctor's famous time-travelling Tardis. Both features allow visitors to engage with a popular example of BBC output.
Back to Top